Studies hebben aangetoond dat kinderen de neiging hebben om op te bloeien in gezinnen van hetzelfde geslacht. Het probleem is dat slechts één ouder mag adopteren. Door niet toe te staan ​​dat beide ouders het kind adopteren, betekent dit dat de wet de rechten van de co-ouder niet kan beschermen. De co-ouder moet rechten hebben, zoals weten dat als er iets gebeurt met de andere ouder, zij nog steeds voor het kind kunnen zorgen. De co-ouder moet ook rechten hebben als het paar om de een of andere reden uit elkaar gaat. De co-ouder moet beslissingen kunnen nemen, bijvoorbeeld voor medische behandeling of voor educatieve doeleinden.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat er echt geen verschil is tussen hetero en niet hetero stellen als het gaat om ouderschap. Beiden willen het beste voor hun kinderen. Alleen omdat een kind wordt opgevoed door een stel van hetzelfde geslacht, wil dat nog niet zeggen dat ze opgroeien tot niet hetero. Maar ze hebben de neiging om mensen uit verschillende culturen beter te behandelen.

Adoptie van hetzelfde geslacht

De uitkomst van een kind dat wordt opgevoed in een huis van hetzelfde geslacht is onbekend


De uitkomst van
een kind dat wordt opgevoed in een huis van hetzelfde geslacht is onbekend. Veel paren van hetzelfde geslacht vinden het steeds moeilijker om te adopteren en wenden zich in plaats daarvan tot inseminatie of sera krijgen moeders. Sommige staten staan ​​één ouder toe om te adopteren en vervolgens de tweede ouder om een ​​huiselijke stiefouderadoptie te doen. Er zijn ook geen internationale adoptielanden die koppels van hetzelfde geslacht toelaten en als je homo of lesbisch en single bent, als je je seksualiteit geheim houdt, heb je misschien meer geluk met adopteren. In Massachusetts, Californië en Vermont, waar het homohuwelijk legaal is, raden ze nog steeds aan om het tweede ouderbestand voor adoptie door stiefouders te gebruiken. Op deze manier erkent de federale overheid de wettigheid van de ouder-kindrelatie.

Afgezien van hun unieke hang-ups en juridische problemen, is het proces meestal hetzelfde. Een thuisstudie is vereist. Dat geldt ook voor de standaard achtergrondcontroles. Geen van de stappen is anders, alleen om die voor elkaar te krijgen, moet je taboes en stereotypen doorbreken. Over het algemeen veel administratieve rompslomp. In sommige gevallen hebben de dingen de neiging om door te gaan als de rechter aan jouw kant staat, als hij of zij dat niet is, kan er ook wrijving zijn.

Ongeacht waar je besluit te adopteren, één ding is zeker, vanwege hoe nieuw dit idee is voor het reguliere Amerika dat adopties van hetzelfde geslacht waarschijnlijk nog enige tijd een zware strijd zullen worden


Ongeacht waar je
besluit te adopteren, één ding is zeker, vanwege hoe nieuw dit idee is voor het reguliere Amerika dat adopties van hetzelfde geslacht waarschijnlijk nog enige tijd een zware strijd zullen worden. Homo- en lesbische stellen kunnen nog steeds adopteren nadat ze de uitdagingen van hun seksuele geaardheid hebben overwonnen. En hoewel er weinig bekend is over de invloed van ouderschap van hetzelfde geslacht op een kind dat in deze omstandigheden is grootgebracht, zou je kunnen onderzoeken dat velen al hebben geadopteerd, en dat er veel goed aangepaste kinderen in die situaties leven, anders zou het nog steeds niet zijn toegestaan.