Stress is in veel delen van de wereld een groot gezondheidsprobleem en de oorzaken van stress zullen niet snel verdwijnen. Dat betekent dat u enkele eenvoudige remedies nodig heeft om stress te verminderen. De oorzaken kunnen er nog zijn, maar ze zullen geen negatief effect op u hebben als u er op een positieve manier mee om kunt gaan. Hier zijn een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om te voorkomen dat stress uw tol eist.

(Praat altijd met uw arts over eventuele gezondheidsproblemen die u heeft, inclusief stress.)

Eenvoudige remedies om stress te verlichten - zoek verlichting

1


1
. Verlaag uw inname van natrium. Stress verhoogt uw bloeddruk, wat vooral gevaarlijk kan zijn als u al aan hypertensie lijdt. Door uw natriuminname te verminderen, kunt u uw bloeddruk onder controle houden en wordt ook de schade die stress aan uw lichaam toebrengt, tot een minimum beperkt.

2. Zorg voor voldoende slaap. Hoewel iedereen anders is, lijdt het geen twijfel dat de meeste mensen een groot slaaptekort hebben. U moet streven naar ongeveer 8 uur slaap, hoewel u misschien meer nodig heeft. Stel een vaste tijd in om naar bed te gaan en op te staan, en houd je eraan (zelfs in het weekend). De kwaliteit van uw slaap is ook belangrijk. Je moet je slaapkamer alleen gebruiken om te slapen, zodat je lichaam het associeert met slaap. Het lastige van dit alles is dat stress slapeloosheid kan veroorzaken, wat kan leiden tot meer stress. Als u denkt dat dit een probleem is, overleg dan met uw arts over het laten uitvoeren van een slaaponderzoek.

3


3
. Vermijd stimulerende middelen zoals cafeïne. Het spreekt voor zich dat je moe wordt als je geen goede nachtrust krijgt, en een manier om dat vermoeide gevoel te compenseren, is door cafeïnehoudende dranken te drinken. Het probleem is dat cafeïne een stimulerend middel is dat niet alleen je lichaam belast, het maakt je ook meer gespannen en vatbaarder voor stress.

4. Denk na over het positieve. Als u het type persoon bent dat zich regelmatig zorgen en angstig maakt, zal het reflecteren op de positieve dingen die zijn gebeurd u helpen om stress te verminderen. Hierdoor wordt uw aandacht afgeweken van de dingen die u stress bezorgen, en weer terug naar die dingen die u een goed gevoel geven. Het zal in het begin enige oefening vergen om de positieve dingen terug te roepen, maar blijf erbij en beschouw dit als een van de eenvoudige remedies om stress te verminderen.

5


5
. Doe een dutje. We hebben allemaal momenten waarop we ons overwerkt en gestrest voelen. Als dit je overkomt, doe dan een dutje en laad je batterijen weer op. Studies hebben aangetoond dat dutjes je een beter gevoel kunnen geven, en er zijn zelfs aanwijzingen dat dutjes op de werkplek de productiviteit kunnen verbeteren. Een snelle snooze van twintig minuten zou voldoende moeten zijn om de stressverlagende voordelen van dutjes te plukken.

U kunt tot rust komen door deze eenvoudige remedies te gebruiken om stress te verlichten. Gebruik ze zo vaak als nodig is en u zult zich binnen de kortste keren veel beter voelen.