Sommige mensen lijken gezegend te zijn met een natuurlijk gezonde huid … dan zijn er mensen die probleemgebieden hebben en huidverzorgingsproducten nodig hebben om er op hun best uit te zien. We noemen de mensen in de laatste groep “normaal”. Met andere woorden, als je een minder dan perfecte huid hebt, ben je niet de enige.

Als u een huidverzorgingsproduct koopt, is het belangrijk dat u het etiket zorgvuldig leest. U wilt zeker weten dat het product geschikt is voor uw leeftijd en huidskleur. Als u allergisch bent of gevoelig bent voor bepaalde ingrediënten, dan wilt u weten of het product iets bevat dat u niet kunt verdragen. Als zaken als dierproeven een probleem zijn, dan wilt u dat ook op het etiket controleren.

Huidverzorgingsproducten zijn gezegend met een geweldige huid

Het zou mogelijk zijn om honderden, zo niet duizenden verschillende huidverzorgingsproducten op te sommen, maar het is veel gemakkelijker om ze op te splitsen in vier brede categorieën: vochtinbrengende crèmes, reinigingsmiddelen, exfolianten en zonnebrandcrème


Het zou mogelijk
zijn om honderden, zo niet duizenden verschillende huidverzorgingsproducten op te sommen, maar het is veel gemakkelijker om ze op te splitsen in vier brede categorieën: vochtinbrengende crèmes, reinigingsmiddelen, exfolianten en zonnebrandcrème.

1. Vochtinbrengende crèmes – Zoals bij elk huidverzorgingsproduct, moet u een vochtinbrengende crème kiezen die bij u past. Het is zelfs mogelijk dat u geen vochtinbrengende crème nodig heeft, maar als uw huid niet terugklapt, strak aanvoelt, gerimpeld is of er gewoon dof uitziet, is hydratatie belangrijk. Zoek naar producten die niet alleen de huid hydrateren, maar ook het vocht vasthouden. Als het label “bevochtigingsmiddelen” of het vermogen om “vocht vast te houden” vermeldt, dan is dat wat je wilt. Het vermogen om vocht vast te houden, zorgt ervoor dat het product lang blijft werken nadat u het hebt aangebracht. Als je huid vettig is, kies dan voor vochtinbrengende crèmes die zowel olievrij als niet-comedogeen zijn (wat de technische manier is om te zeggen dat het product je poriën niet verstopt). Heb je een gevoelige huid, kies dan voor producten die vrij zijn van geur- en kleurstoffen.

2


2
. Reinigingsmiddelen – Je moet je huid schoon houden, maar je wilt het niet overdrijven door agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken die meer kwaad dan goed doen. Nogmaals, je reiniger wordt bepaald door je huidtype en waar je ze gaat gebruiken (gebruik bijvoorbeeld een zachtere reiniger voor het gezicht). Een algemene reiniger zoals ivoorzeep werkt voor de meeste mensen, maar probeer geen gewone zepen te gebruiken, aangezien deze bij regelmatig gebruik te hard zijn. Het kan voldoende zijn om je gezicht ‘s avonds schoon te maken en’ s ochtends te spoelen met warm water, maar je hoeft een reiniger niet vaker dan twee keer per dag te gebruiken.

3. Exfolianten – Dit zijn de huidverzorgingsproducten die de dode huidcellen verwijderen die op de huid achterblijven. Afschilfering kan worden gezien als een diepere reiniging, en de meeste mensen vinden dat het voldoende is om het elke één tot twee weken te doen.

4


4
. Zonnebrandcrème – Terwijl u wat zon nodig heeft, zal uw huid snel verouderen als u te veel krijgt. Als u elke keer dat u naar buiten gaat een zonnebrandcrème gebruikt, beschermt u u en uw huid tegen de schade die de zon kan aanrichten. U kunt op zichzelf staande zonnebrandcrème krijgen, of u kunt huidverzorgingsproducten krijgen waaraan een zonnebrandcrème is toegevoegd.