Voor degenen die niet begrijpen wat een openlijke adoptie is, zult u merken dat dit het type adoptie is waarbij u het kind via contact informatie kunt laten krijgen over de biologische ouders of toch een relatie met de biologische ouders kunt onderhouden. U zult merken dat u met de open adoptie bepaalde opties heeft. U kunt het contact niet alleen met de ouders, maar ook met de biologische familie open houden. U zult willen nadenken over wat een openlijke adoptie voor u en voor het kind betekent. Er zijn een aantal duidelijke voordelen aan de open acceptatie en er zijn enkele nadelen.

Het kan zijn dat je door deze open adoptie te laten merken dat je misschien wat advies krijgt dat je niet wilt. U zult merken dat er soms momenten zijn waarop de biologische ouders u gaan vertellen hoe zij denken dat het kind moet worden opgevoed, en dat zal moeilijk zijn om mee om te gaan, vooral als u denkt dat u het laatste woord heeft, maar de biologische ouders vinden het hun verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het kind ook correct wordt opgevoed.

Open adoptie met biologisch familiecontact

U zult merken dat sommige dingen aantrekkelijk klinken, maar u zult ook in gedachten willen houden dat het soms moeilijker wordt de adoptie te accepteren


U zult merken
dat sommige dingen aantrekkelijk klinken, maar u zult ook in gedachten willen houden dat het soms moeilijker wordt de adoptie te accepteren. Het kan heel moeilijk zijn om de biologische familie te zien en het kan ook moeilijk zijn om de moeder of vader met uw adoptiekind te zien. U zult zich jaloers gaan voelen en het kan u veel harder treffen dan u ooit zou verwachten.

De beste manier om met een open adoptie om te gaan, is door te proberen een aantal strikte regels op te stellen waar iedereen het over eens kan zijn. Dit geeft je het gevoel dat je nog steeds de touwtjes in handen hebt, maar geeft ook de biologische ouders een idee over de adoptie van het kind.