Er zijn veel sociale en mentale problemen die verband houden met alcoholisme, maar er zijn ook risico’s voor alcoholziekten die, als ze niet worden behandeld, ernstige aandoeningen op korte of lange termijn kunnen veroorzaken. Er zijn risico’s voor het hart, evenals een verhoogd risico op kanker. Er zijn problemen die de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. De lever kan worden aangetast en het voortplantingssysteem kan worden aangetast, evenals verschillende andere complicaties. Al deze aandoeningen kunnen worden voorkomen door geen alcohol te drinken of de hoeveelheid die wordt geconsumeerd te verminderen.

Het hart wordt op verschillende manieren aangetast wanneer alcohol wordt misbruikt. Men kan last krijgen van cardiomyopathie met een ontsteking van het hart en verhindert dat het naar behoren werkt. Alcoholmisbruik zal ook leiden tot wat bekend staat als “vakantiehart”, ook wel katriale fibrillatie genoemd, dat wordt gezien bij een onregelmatige hartslag in wat anders een normaal en gezond lichaam is. Het wordt meestal geassocieerd met drankmisbruik. Hypertensie of hoge bloeddruk komt ook vaak voor.

Risico's van alcoholziekte waar u op kunt letten

Kanker is hier ook een groter risico


Kanker is hier
ook een groter risico. De gebieden die grotendeels vatbaarder zullen zijn voor het krijgen van kanker, hebben alles te maken met het spijsverteringsstelsel. Het kan zo hoog beginnen als de mond, lippen en tong, het kan verschijnen in de slokdarm of in de dikke darm en het rectum. Bij vrouwelijke alcoholisten is borstkanker ook een groter risico.

Een aandoening van de lever die bekend staat als steatosis of leververvetting is een probleem dat u wilt vermijden, vooral omdat het kan veranderen in een meer ernstige en langdurige aandoening van de lever die bekend staat als steatohepatitis of een ernstige ontsteking van de lever. Men kan ook ontdekken dat ze cerrose hebben, wat een littekenvorming op de lever is en resulteert in een slechte leverfunctie. Dit kan leiden tot nierfalen, leverkanker en zelfs psychische problemen.

Zowel mannen als vrouwen kunnen onvruchtbaarheidsproblemen hebben


Zowel mannen als
vrouwen kunnen onvruchtbaarheidsproblemen hebben. Vrouwen moeten zich zorgen maken over het doorgeven van problemen aan hun ongeboren kind, waardoor ze een foetaal alcoholsyndroom krijgen. Mannen kunnen te maken krijgen met testiculaire atrofie (een inkrimping van de testikels) en een aandoening die bekend staat als gynaecomastie, waarbij de borstklieren een abnormaal grote omvang bereiken.

Osteopenie is een ander probleem dat in wezen een probleem is van een lage botdichtheid die wordt veroorzaakt door alcoholisme en dat kan leiden tot osteoperose.

Er zijn veel andere gezondheidsproblemen die zich voordoen en er zullen er nog veel meer komen naarmate er meer wordt geleerd over de schadelijke effecten


Er zijn veel
andere gezondheidsproblemen die zich voordoen en er zullen er nog veel meer komen naarmate er meer wordt geleerd over de schadelijke effecten. De kosten om die buzz te krijgen, brengen een hoog risico op ernstige problemen in alle aspecten van het leven met zich mee. Je moet je afvragen of het het waard is. Als je kijkt naar de schade die kan ontstaan ​​door wat misschien begint als een vrij eenvoudige en ongevaarlijke drank, dan is het misschien verstandig om er helemaal van af te zien. Een beetje alcohol kan je van tijd tot tijd goed doen, maar overdrijven kan veel meer kwaad dan goed doen.