Kinderen in Rusland voor adoptie variëren in leeftijd van zes maanden tot zes jaar en ouder. Bijna alle kinderen in Rusland die ter adoptie worden aangeboden, lopen achter in groei en ontwikkeling doordat ze geïnstitutionaliseerd zijn. Als deze kinderen eenmaal in een gezinsomgeving zijn, springen ze terug. Er zijn verschillende etniciteiten, zoals Aziatisch, zigeuner, mediterraan en Kaukasisch. Er zijn kinderen van beide geslachten beschikbaar, maar er zijn meer jongens dan meisjes. Russische kinderen blijven zes maanden op de adoptielijst voordat ze in aanmerking komen voor internationale adoptie. Op deze manier maken ze kans om geadopteerd te worden door een Russisch gezin. Veel van de kinderen in Russische weeshuizen zijn afkomstig uit tienerzwangerschappen, hoewel een paar echte weeskinderen zijn. Een handjevol van hen is daar omdat de families het zich niet konden veroorloven om voor hen te zorgen.

Het Russische adoptieprogramma is stabiel gebleven en staat op de tweede plaats van het beste land waaruit Amerikanen kiezen om te adopteren. Amerikanen adopteerden ongeveer 4.639 Russische kinderen in 2005. De Russische regering begon in 2005 met een herziening van de internationale adoptieprocedures en er worden veranderingen verwacht. De kosten variëren van bureau tot bureau, maar liggen meestal tussen de $ 19.900 en $ 25.500. Dit omvat niet reizen, immigratieaanvraag, visa, documentvoorbereiding of -verzameling.

Russische adoptie

Om een ​​Russische adoptie te starten, moet u een bureau kiezen dat zich bezighoudt met Russische adoptie of internationale adoptie


Om een ​​Russische
adoptie te starten, moet u een bureau kiezen dat zich bezighoudt met Russische adoptie of internationale adoptie. U moet de verschillende instanties onderzoeken en informatiepakketten aanvragen bij de instanties waarin u wellicht geïnteresseerd bent. In Rusland kunnen alleen gehuwde stellen of alleenstaande vrouwen adopteren. Ze geloven dat de vrouw de belangrijkste verzorger is. Nadat u een bureau heeft gekozen, kunt u aan uw reis beginnen voor een Russische adoptie. Het hele Russische adoptieproces duurt gewoonlijk ongeveer negen maanden. Je begint met thuisstudie. De thuisstudie is in feite een verslag van wat de maatschappelijk werker heeft ontdekt over de adoptieouders. Als je de thuisstudie hebt afgerond, moet je het Dossier invullen. Dit is papierwerk dat de Russische regering nodig heeft.

Voordat u uw papierwerk voor uw dossier laat notariëren, moet u vragen wanneer de commissie van de notaris afloopt. De meeste landen eisen dat de commissie van de notaris minstens een jaar geldig is na de datum waarop ze getuige zijn van een handtekening. Wanneer het papierwerk is verzameld en notarieel is verklaard, stuurt uw bureau het naar Rusland om het te laten vertalen en notarieel te verklaren, en vervolgens geven ze het papierwerk aan de Russische autoriteiten.

Als een kind klaar is voor adoptie, laat uw bureau u weten dat er een verwijzing op u wacht


Als een kind
klaar is voor adoptie, laat uw bureau u weten dat er een verwijzing op u wacht. Vroeger stuurden ze je gewoon een foto en reisinformatie, maar in april 2000 veranderde Rusland de regelgeving om op te nemen dat de adoptieouders hun verwijzingen persoonlijk moesten ontvangen, voor het Russische ministerie van Onderwijs. Als u uw verwijzing ontvangt, moet deze een videoband van het kind en eventuele medische informatie over het kind bevatten. Als u om de een of andere reden niet tevreden bent met de verwijzing, moet uw bureau met u samenwerken totdat u tevreden bent. Zodra u tevreden bent met uw verwijzing, neemt uw bureau contact op met de Russische autoriteiten om de documenten voor het geadopteerde kind op te stellen. Wanneer het papierwerk klaar is, dient uw bureau contact met u op te nemen en u op de hoogte te stellen van uw vertrekdatum en eventuele reisinformatie die u mogelijk nodig heeft. Zodra u akkoord gaat met een verwijzing, gaan gezinnen twee keer naar Rusland reizen. De meeste adoptiekinderen zijn binnen zes maanden na het vinden van een gezin gereed. Reis één duurt meestal vijf tot zeven dagen. Meestal een maand na akkoord met de verwijzing.

Gezinnen wachten doorgaans twee tot vier maanden tussen de eerste en tweede reis. De tweede reis duurt meestal ongeveer tien dagen. Het adoptiekind kan tien dagen na de terechtzitting naar huis. Als je in Rusland goed kunt opschieten met je facilitator, wordt het op de lange termijn gemakkelijker als je ooit weer besluit om uit Rusland te adopteren.