Als het gaat om een ​​open adoptie, zul je merken dat er een aantal basiszaken zijn die je in gedachten moet houden. Ten eerste moet u begrijpen dat de biologische ouders contact mogen hebben met de baby en dat zij een soort relatie met het kind kunnen hebben. Dit betekent niet dat het kind ze moet zien of dat u ze moet schrijven. Dit kan betekenen dat je foto’s stuurt of dat ze je dingen sturen. U wilt dit zien als een overeenkomst om elkaar op de hoogte te houden. U zult ook merken dat het papierwerk voor de ouders nog steeds openstaat voor het kind, als het zijn biologische ouders wil zoeken.

Jij zult degene zijn die ze het meest zien en ook degene met wie ze een band beginnen te krijgen. Houd er rekening mee dat u met de biologische ouders moet praten als u zich ongemakkelijk voelt bij het bellen van de biologische ouders. U wilt een deel van het contact tot een minimum beperken of u wilt misschien een open relatie hebben omwille van uw kind.

Typische open adoptie

Er zijn zeker enkele regels die moeten worden vastgelegd


Er zijn zeker
enkele regels die moeten worden vastgelegd. U moet dit voor de adoptie bespreken en de regels rechtzetten. Dit zal helpen om een ​​deel van de stress weg te nemen die kan worden veroorzaakt door het hebben van deze gezamenlijke relatie. Je zult merken dat sommige biologische ouders erg overstuur zullen raken als foto’s te laat zijn of als ze hun contacttijd missen.

Houd er rekening mee dat een openlijke adoptie zo weinig kan zijn als het geven van biologische namen aan de adoptieouders of zo veel als het hebben van echt contact met het gezin.