Met adopties in Vietnam varieert de leeftijd van kinderen tussen vier maanden en twaalf maanden, oudere kinderen zijn ook altijd beschikbaar. Er zijn meer jongens dan meisjes om te adopteren, en als je vastbesloten bent een meisje te vinden, kan het langer duren om er een te vinden. De meeste kinderen zijn gezond, hoewel er een probleem is met een laag geboortegewicht en vroeggeboorte.

Ze vragen dat getrouwde stellen minimaal twee jaar moeten trouwen. Mensen die eerder zijn gescheiden, mogen adopteren zolang ze niet meer dan twee echtscheidingen hebben gehad. Mensen die hetero zijn, kunnen ook adopteren. Om in aanmerking te komen voor een adoptie in Vietnam, moet u minimaal twintig jaar ouder zijn dan het kind dat u wilt adopteren. Adoptieouders onder de vijftig mogen een baby adopteren, terwijl ouders boven de vijftig alleen oudere kinderen kunnen adopteren. In Vietnam mogen adoptiesouders die al een groot gezin hebben misschien niet adopteren, terwijl ouders zonder kinderen niet genderspecifiek mogen zijn. Ouders met een kind of twee kunnen specifiek zijn.

Vietnam adopties

Het tijdsbestek voor een adoptie in Vietnam is niet bij benadering mogelijk


Het tijdsbestek voor
een adoptie in Vietnam is niet bij benadering mogelijk. In 2005 heeft Vietnam nieuwe adoptiewetten aangenomen. Vóór de nieuwe wetten zou het ongeveer zeven tien maanden duren. De adoptie in Vietnam wordt als redelijk populair beschouwd, maar wordt mogelijk vertraagd door andere programma’s. Vietnam is een door armoede geteisterd, dichtbevolkt land. Deze omstandigheden hebben ertoe geleid dat kinderen in de steek zijn gelaten of wees zijn geworden.

Zodra uw thuisstudie is geaccepteerd, krijgt u verwijzingen met foto’s en medische informatie. Als u heeft besloten tot verwijzing, kunt u uw dossier verzamelen en samenstellen. Het dossier wordt ter controle naar de Vietnamese autoriteiten gestuurd. Nadat het dossier is goedgekeurd door de Vietnamese autoriteiten, kunt u naar Vietnam gaan om uw kind op te halen. Er is slechts één ouder nodig om te reizen, maar het wordt aanbevolen dat beide ouders reizen om het land te zien. Uw verblijf in Vietnam duurt meestal tussen de tien en veertien dagen. Terwijl u in Vietnam bent, is het aan te raden om uw zintuigen te prikkelen en verschillende uitstapjes te maken. De totale kosten, inclusief bemiddelingskosten, visa en ambassadekosten, buitenlandse vergoedingen, koerierskosten, thuisstudiekosten, documentatiekosten, hotels en vliegtickets, bedragen gewoonlijk ongeveer $ 25.000,00 tot $ 30.000,00.

Religieuze overtuigingen in Vietnam zijn anders dan hier


Religieuze overtuigingen in
Vietnam zijn anders dan hier. Het boeddhisme lijkt de grootste religie in Vietnam te zijn. Maar de Vietnamezen geloven ook in de islam, het christendom, het confucianisme en het taoïsme. Hun belangrijkste voedselbron is rijst. Vietnamezen zijn buitengewoon goed in het bereiden van vegetarische maaltijden. Vietnam is een erg bergachtig land.

De belangstelling voor adopties in Vietnam lijkt enorm te zijn toegenomen sinds ze weer open gingen in 2006. Amerika is een smeltkroes van verschillende culturen en rassen. Helaas hebben mensen een probleem om te begrijpen dat dit is hoe het allemaal begon. Dit is hoe American is geworden tot wat het nu is. Door Amerikanen uit Vietnam te laten adopteren, laat zien dat ras er niet toe doet en dat onze culturen die samengaan deze wereld een betere plek maken.